Direktlänk till inlägg 30 mars 2012

Falska Flaggor

Av Anders Limes - 30 mars 2012 00:04


Ponera att ledarskiktet i nation A vill angripa nation B. Skälen kan vara många; låt oss ta ett par förslag:


1. B har någon naturresurs som A inte vill eller kan betala för i handel, och alltså istället vill erövra.


2. B har en styrelseform, ett statsskick, eller ett finansiellt system som ledarna i nation A inte kan tillåta att fortsätta finnas till, eftersom detta system gynnar invånarna och/eller folkmakt (demokrati) i B. Om B då får fortsätta existera ostört, kan det i värsta fall leda till att invånarna i A skulle kräva reformer av sitt eget styre eller finansiella system – och detta skulle alltså kunna leda till minskad makt/profit åt ledarna i A. B måste i så fall förstöras, enligt logiken hos As ledarskap.


3. B har varken (1) eller (2), men ligger i vägen för As planerade invasion av land C, som har (1) och/eller (2). B måste alltså förstöras innan man kan gripa sig an förstörandet av C.


4. Och så vidare...


Ponera nu vidare att A har, eller försöker ha, en PR-profil som starkt bygger på att A är ett demokratiskt, defensivt, och fredsälskande land. Det skulle i så fall skapa ett stort, eller mycket stort, mått av kognitiv dissonans om A helt oprovocerat kastade sig över B i ett anfallskrig. Faktum är, att en sådan manöver skulle kunna rasera hela PR-profilen. Ett annat alternativ kan vara att A helt enkelt har en grundlag som förbjuder ledarna att starta ett anfallskrig. Vilket i och för sig (cyniskt) kan ses som en viktig del i nämnda PR-profil.


Det verkar vara ett olösligt dilemma för ledarna i A. De kan eller får inte starta sitt krig, så inget krig startar. Eller?


Det finns naturligtvis en lösning. Om ledarna i A kan övertyga sin befolkning och/eller domstolar att A är under anfall av B, så kan kriget komma igång. Det enda ledarna i A behöver göra är alltså att själva arrangera ett anfall på A, alltså på sitt eget folk - och göra det på ett sådant sätt att man kan övertyga tillräckligt många tillräckligt länge att det var B som utförde attacken. A behöver alltså utföra en ”falskflaggad operation”, det som på engelska är känt som en ”false flag”.


Låt oss ta några exempel på historiska falska flaggor, ett axplock bara:


28/6 1788: Puumalaintermezzot. En till kosacker utklädd svensk avdelning anfaller svenska posteirngar i Puumala, i nuvarande Finland. Gustav III använder denna falska flagga för att starta sitt (katastrofala) Ryska krig 1788 – 1790. Källa: NE.


18/9 1931: Mukdenincidenten, även känt som den Manchuriska Incidenten. Löjtant Kawamoto Suemori i japanska armén detonerar en sprängladdning vid järnvägsstationen i Mukden, i Manchuriet. Japans PR-maskineri skyller omedelbart attentatet på kinesiska terrorister, vilket används som förevändning för den japanska invasionen och annekteringen av Manchuriet som startade 19/9 1931. Källa: NE och, eftersom detta är en helt okontoversiell och fullkomligt vedertagen historisk sanning kan vi lägga till Wikipedia.27/2 1933: Riksdagshusbranden i Berlin. Klockan 22 på kvällen den 27/2 rapporterades lågor över Riksdagshuset i Berlin. Brandkåren tillkallades, men lyckades inte släcka elden. Närmast omedelbart kom Hitler, Göring, och Göbbels till platsen. Göring angav till Hitler att en kommunist, holländaren Marinus van Der Lubbe hade infångats och att hans medlemskort i kommunistpartiet hittats på honom. Redan dagen därpå – den 28/2 – drev nazisterna igenom Riksdagsbrandlagen  som upphävde de medborgerliga fri- och rättigheterna i Tyskland; detta motiverades naturligtvis med nödvändigheten av att ”skydda nationen” från kommunistiska och andra ”upprorsmakare”.


Van der Lubbe hävdade att han agerat helt utan hjälp, och dömdes till döden. I samma rättegång friades dock alla andra åtalade kommunister, vilket gjorde Hitler ursinnig och ledde till att förräderi och ett antal andra brott i framtiden skulle avgöras i speciella ”folkdomstolar”, politiskt tillsatta organ utanför det befintliga rättsystemet. 


Van der Lubbe ska ha enligt hans egen utsago tagit sig igenom det omfattande kulvertystemet under centrala Berlin, in under Riksdagen. Dessa kulvertar var extremt komplicerade och dåligt utmärkta, vilket tyska militärer efter kriget angett gjort det ”omöjligt” för Lubbe att hitta där utan hjälp. Det är också konstaterat, att något medlemskort från kommunistpartiet aldrig hittades på van der Lubbe.  I Tyskland är det den allmänna uppfattningen att element inom nazistpartiet hjälpte van der Lubbe. Denna åsikt fanns tidigare klart uttryckt på engelska Wikipedia, men har sedan några år gjorts mer otydlig - tyvärr har jag dock ingen cache att bevisa detta med. Källor: Anthony Beevor ”Berlin – Slutstriden”, guidad tur i Berlins bunkersystem 2006, tyska Wikipedia, engelska Wikipedia.


31/8 1939: Gleiwitzincidenten. Tyska styrkor utklädda till polska soldater anfaller den tyska radiostationen i Gleiwitz, Schlesien. Anfallet är en del i den större PR-operationen Operation Himmler, vilken syftar till att skapa intrycket att Tyskland är under anfall från Polen. Som vi väl vet startade Hitler sedan sitt ”försvarskrig” mot Polen 1/9 1939, vilket i sin tur snabbt eskalerade till Andra Världskriget. Källa: Enligt resonemanget i föregående punkt duger Wikipedia.


19/8 1953: Operation Ajax. Organiserade kriminella gäng köps av CIA för att - under den falksa flaggan ”rojalister” - starta upplopp i Teheran mot den demokratiskt valde premiärminister Mossadegh. Upproren resulterar i minst 800 dödsfall, kaos i Teheran, och fängslandet av Mossadegh. Detta öppnade vägen för Shahen (kungen) av Iran att starta sin terrorregim, vilken varade ända tills revolutionen 1979.


Motivet är tydligt; Mossadegh hade nationaliserat de Iranska oljefälten, men Shahen gav omedelbart efter sitt makttillträde tillbaka dessa (och vinsterna från dem) till brittiska och amerikanska oljebolag. Det iranska folket skulle gå miste om dessa vinster, och därmed gå miste om alla möjligheter att bygga upp en modern sjukvård, skolsystem, osv, ända tills revolutionen och åternationaliseringen 1979...


...eller egentligen inte då heller, eftersom de efter revolutionen omedelbart anfölls av Saddam Husseins Irak, som i sin tur var kraftfullt understött av USA i detta krig. Det handlar naturligtvis om Iran-Irakkriget. Men det är en annan historia. Källa: CIA och NE (Mosadeq)


4/8 1964: Den andra Tonkinincidenten. Amerikanska flottstyrkor kränker Nordvietnams territorialvatten, officiellt för att signalspana. De vägrar att avlägsna sig trots uppmaningar från Nordvietnam, vilket utlöser ett (fullt lagligt, enligt internationell rätt) anfall från nordvietnamesiska torpedbåtar 2/8.


Den 4/8 anger sig den amerikanska jagaren USS Maddox anfallen på nytt, vilket president Lyndon B Johnson tar som ursäkt för att starta bombningarna av Nordvietnam, vilka började ett par dagar därefter. Dessa bombningar eskalerade snabbt, som vi vet, till Vietnamkriget.


Emellertid skedde ingen attack den 4/8. Det hela verkar röra sig om att en överspänd hydrofonoperatör på Maddox hörde jagarens egna propellerljud och feltolkade dessa som inkommande torpeder. Denna feltolkning fångades dock tacksamt upp och förstorades av de krafter i USA som önskade krig. Källa: National Security Archive, samt NE.


8/6 1967: USS Liberty. USS Liberty var ett amerikanskt obeväpnat (endast ett par kulsprutor) signalspaningsfartyg som patrullerade på internationellt vatten i Medelhavet, norr om Sinaihalvön. Uppgiften verkar ha varit bevakning av det då pågående 6-dagarskriget (5-10/6 1967). Fartyget var alltså på internationellt vatten, och hade en amerikansk flagga i masten. På morgonen den 8/6 överflögs fartyget av ett antal israeliska propeller- och jetflygplan. Piloterna och besättningen på fartyget ska ha vinkat till varann.


Kl 14 anländer två stycken israeliska attackflygplan, som dyker mot fartyget och öppnar eld med raketer, bomber, och automatkanoner. Upprepade anfall utförs, ända tills attackplanens ammunition tar slut. Kort efter detta avlöses dessa plan av ytterligare två plan som anfaller fartyget med napalm. Den amerikanska flaggan verkar ha skjutits bort/skjutits sönder någon gång under detta, varför ytterligare en flagga hissas. Anfallen fortsätter. Efter att även dessa plan fått slut på ammuntition, anländer ett antal israeliska torpedbåter, som avfyrar ett antal torpeder, varav en träffar. Men Liberty sjunker inte.


Under hela denna tid försöker Liberty nå den amerikanska 6:e flottan, framförallt hangarfartyget USS America, men misslyckas på grund av israelisk störsändning. Till slut hittar man en öppen frekvens (det rör sig som sagt om ett signalspaningsfartyg, extremt välutrustat med radioteknik), och två attackplan lyfter för att understödja Liberty. Dessa attackplan beordras dock tillbaka till hangarfartyget av President Lyndon B Johnson personligen.


Slutligen avslutas anfallen. 34 amerikanska besättningsmän dog. 172 skadades, en förlustprocent om 70% för besättningen. Hela episoden har sedan dess mörklagts, men det finns trots det gott om vittnesmål om vad som inträffade.


Källor: US Naval Court of Inquirys publicerade rapport. Och Ward Boston, som var en av dem som sammanställde USNCIs rapport. Ett omfattande vittnesmål från honom finns här, och här finns en del ytterligare kommentarer.


Motivet? Några förslag?


Som sagt, det hela har mörklagts, och någon oberoende utredning har aldrig offentliggjorts. Att det skulle röra sig om ett ”misstag” att upprepade gånger anfalla ett tydligt markerat, (i princip) obeväpnat fartyg på internationellt vatten tycker jag faktiskt inte låter sannolikt. Det finns också en uppgift att sjätte flottan signalerat till Liberty dagen innan att dra sig längre ut till havs – men att denna signal skickats ”på fel frekvens”. Observera att det är ett signalspaningsfartyg vi talar om. Inte heller detta låter alltså särskilt sannolikt.


Det kan alltså inte uteslutas, tvärtom förefaller det sannolikt, att idén var att utföra en falsk flagga genom att sänka USS Liberty och döda alla ombord för att eliminera alla vittnen (en misstanke som styrks bl.a av användandet av napalm mot ett fartyg). Avsikten var troligen att därefter skylla angreppet på Egypten – vilket skulle dra in USA i kriget. Emellertid överlevde USS Liberty och hennes vittnen, och planen fallerade.


Ännu mer sannolikt är tyvärr att vi aldrig kommer få veta.


Varför har jag skrivit ner denna deprimerande historia om falska flaggor? Därför att jag misstänker att vi inom kort kommer få mycket stor anledning att återkomma till ämnet.


Låt oss hoppas att jag har fel.


Tillägg: Alla exempel ovan består av två delar; en falsk flagga (chock) och radikal politik eller krig (huvudplan). Notera att det i samtliga fall handlar om extremt liten tidsutdräkt mellan dessa två delar, chock och huvudplan. Det faktum att nazisterna redan morgonen efter riksdagshusbranden hade färdig lagstiftning att föreslå, är ju t.ex ytterst suspekt. Denna doktrin, att använda en (skapad) chock för att genomdriva en huvudplan är lysande beskriven i Naomi Kleins mycket läsvärda Chockdoktrinen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Limes - 25 oktober 2015 15:49

    Invandringen till Sverige slår, som bekant, alla rekord. Nedan tankar om detta.   1. Syfte   Vilket syfte invandringen har för våra ägare (”eliten”) finns det olika uppfattningar om. En gör gällande, att den drivande dynam...

Av Anders Limes - 9 juli 2015 11:30

Jag har varit borta från bloggen ett tag, som ni säkert har märkt.   Orsaken är, att jag har ägnat all min energi åt att istället bygga en framtid åt mig och min familj - genom att skaffa gård, djur, kunskaper, nätverk, osv är vi nu på en kurs so...

Av Anders Limes - 25 juni 2012 21:24

Det djupa och egentliga syftet med Euron - liksom med all skuldvalutor - är att möjliggöra bankirernas stöld av fokens egendom, som vi tidigare gått igenom. Vi minns även, att det bankirkontrollerade NATO med stöd av det bankirkontrollerade Sverig...

Av Anders Limes - 24 juni 2012 20:19

För inte så länge sedan tog jag ett spadtag i den hundraåriga rabatten av såpnejlikor. Det var svårt, tungt att komma nedåt med spaden, men efter mycket hackande lyckades jag bända upp en fyrkant jord. Och då såg jag orsaken till motståndet: he...

Av Anders Limes - 19 juni 2012 21:23

Stuxnet är samtidens bästa datorvirus. Det är helt enkelt en fantastisk skapelse, en tour de force i destruktivitet. Vi känner numera till en hel del om Stuxnet. Det är ganska stort för att vara ett virus, en halv megabyte, men det är sannerl...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ limes med Blogkeen
Följ limes med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se