Direktlänk till inlägg 5 april 2012

The Money Masters

Av Anders Limes - 5 april 2012 18:47


Jag avslutade precis en visning av filmen The Money Masters. Det visar sig, att de som gjort den här filmen har gjort exakt samma analys som jag av den centrala omöjligheten i världen idag: skuldvalutan.


De har även gjort samma analys som jag avseende skälet till detta: oändliga politiska intriger för att uppnå hegemoni över valutan, korrumpera den med skuld, och därmed omvandla den till de vises sten, maktens ring, medlet för kontroll över hela vår planet.


De gör också samma analys som jag avseende de katastrofala effekterna av skuldvalutan.


De föreslår vidare i princip samma lösning som jag: skuldfri valuta. Vi är också ense om att guldmyntfot inte är en framkomlig väg, men har något olika uppfattningar om fractional reserve banking (FRB). De som gjort filmen antyder endast sina reservationer mot FRB, men jag upplever att FRBs problem med valutaskapande "ur intet" i princip löses genom införandet av kombinationen av (1) myntfot och (2) ”primär” och ”sekundär”-konton, enligt min uppdatering av mitt tidigare inlägg (under punkt 7 ”Kreditgivning”).


Filmmakarna nämner inte heller energimyntfoten; vilket jag gissar beror på att de som gjort filmen inte har implikationerna av Peak Oil / Peak Everything klart för sig. Det är ursäktligt, det hade inte jag heller 1996.


Men i princip upplever jag att de som gjort denna film är eniga med mig även om lösningen på den omöjliga skuldvalutasituationen: införandet av en skuldfri valuta. Vi skiljer oss åt genom att filmmakarna föreslår en valuta utan myntfot centralt utgiven av staten, och jag föreslår en valuta med myntfot decentraliserat utgiven av lokalsamhällen genom deras energigenerereing.


Filmen föreslår vidare en intressant mekanism för att undvika inflation under övergångsfasen när den nya valutan används till att betala av skulderna hos den gamla skuldvalutan. Jag nämnde i förbifarten att ”kvoten S / EKR kommer bli mycket låg” - vilket alltså kan orsaka en prisexplosion i (S) och finansiell ruin för de som är de sista att få tag på ”en liten mängd EKR” som jag skriver Att undvika en sådan ruin är naturligtvis en mycket viktig detalj i övergången till en hållbar valuta. Filmmakarna presenterar (som jag förstår det) sin lösning vid tiden 1 tim 25 min i CD 2, d.v.s vid 3 tim 8 min i den streamade varianten.


Deras lösning bygger på ett stegvis avskaffande av FRB. Detta skulle, om jag förstår dem rätt, tjäna till att minska valutamängden i cirkulation och motverka en hastig värdeförlust av (S). Vilket alltså skulle skydda de sista innehavarna av enbart (S) från finansiell ruin. Som sagt, jag tror att FRB kan vara en god idé för att smörja ekonomin, förutsatt att FRB inte tillåts skapa valuta, och jag tror alltså att vi vill behålla FRB i t.ex den form jag föreslår i mitt tidigare inläggDet är möjligt att jag missar något viktigt här, och bör ändra ståndpunkt. Jag vore tacksam om ni hörde av er och förklarade vari mitt misstag består, om ni ser ett sådant misstag.


Men hur det än är med FRB, är detta är utan tvekan ett problem: hur kan vi skydda de sista innehavarna av enbart (S) från finansiell ruin? Förslag på lösning, någon?


Vidare. Filmmakarna talar en del om en silvermyntfot som en möjlig skuldfri valuta. Av någon anledning nämner de inte att president John F Kennedy faktiskt upprättade en skuldfri valuta med silvermyntfot, utgiven av den amerikanska regeringen (alltså INTE av bankerna). Tyvärr hann denna valuta inte komma igång innan Kennedy mördades 1962.


Filmen är alltså gjord 1996, och har ett tempo och en grafisk stil därefter, vilket råkar vara något nostalgikern i mig helt och hållet uppskattar. Den är ganska lång – 3 tim, 29 min. Jag föreslår att ni gör som jag: dela upp visningen på flera tillfällen. Vi har ingen större brådska. Och filmen tar ingen skada av att man smälter en liten portion av den i taget – snarare tvärtom.


Den finns även tillgänglig på en del kända torrentsidor (”get this torrent"), och med tanke på att hela filmen ligger på You Tube har jag svårt att tro att copyrighten bevakas av någon. Detta kan jag dock naturligtvis INTE garantera. Jag uppmanar därför INTE till nedladdning. Om du trots detta väljer att ladda ner den, så kan du skaffa engelska undertexter här. Några svenska undertexter har jag inte hittat, tyvärr. Ett mycket bra alternativ, som jag däremot KAN rekommendera, är att besöka filmmakarnas hemsida, och därifrån beställa en nyare variant av filmen.


Med utgångspunkt i mina (begränsade) erfarenheter och efterforskningar har jag inte hittat några direkta fel i denna film. Förutom, naturligtvis, felaktigheten att hänvisa till ”the Nobel Prize for Economics”. Något sådant pris har ju som bekant aldrig existerat.


”Riksbankens pris till Alfred Nobels minne” existerar ju däremot tyvärr sedan det i propagandasyfte inköptes av Riksbanken 1968, men det priset har ju inget med Nobelpris att göra. Hittar du någonting annat än detta (mycket grova) fel, säg till.


Skälet till att jag tycker filmen är viktig, är att den går igenom skuldvalutans moderna historia, med fokus på hur bankväsendet har intrigerat för att upprätta det absurda system vi slavar under idag. När man förstår den historiska kampen kring valutan, förstår man lättare hur totalt avgörande valutan är för vårt samhälles framtid eller brist på framtid. Denna förståelse hoppas jag att jag till viss del redan bibringat genom mina texter. 


Om inte – se den här filmen.


Jag vet att jag möjligen öppnar mig för att bli anklagad för "konspirationsteorier" genom att rekommendera denna  film. Låt gå för det. Den "konspiration" som filmmakarna talar om handlar i princip om att valutamakten av bankirerna flyttats från stater till privata enheter (som Fed och Bank of England), respektive överstatliga enheter (ECB). De anger att nästa steg i denna plan är att använda den kommande internationella valutakollapsen som chocken för att driva igenom huvudplanen - en skuldbaserad världsvaluta, utgiven av bankirerna. De anger vidare att en sådan världsvaluta redan existerar under namnet "Special Drawing Rights". Om ni tycker detta är en "konspiration" som är värd att tro på eller inte, får ni fundera över.


Men oavsett vad ni kommer fram till - minns, att mina ekonomiska resonemang står helt utan ett enda andetag av "konspiration".


I övrigt, och precis som de säger i filmen: Vi är faktiskt bortom "konspirationsteorier". Planetens och mänsklighetens framtid står på spel. 


Vi måste utbilda oss, och vi måste sprida vår kunskap. Och vi måste verka för förändring. Detta är, som sagt, vårt enda hopp.


Alltså – skaka fram lite tid här, lite tid där, och se den här filmen.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Quant

6 april 2012 22:18

Vi har inte FRB i Sverige. Reservkravet togs bort 1993.

Du skulle möjligen kunna kalla det Zero Reserve Banking.

Fö kan du skapa en ekonomi som använder guldmynt. Och där banker bara får låna ut inlånade guldmynt. Du får i alla fall samma situation som idag.

Ett fall som getts tidigare av någon annan:
Du går in på McDonalds sent en lördagkväll och köper en hamburgare och betalar med ditt VISA-kort.
Bankerna är stängda. Vad var det som McDonalds fick i betalning?

Ska du förbjuda detta?

Anders Limes

7 april 2012 17:02

Jag föreslår att du läser igenom min genomgång av valutasystemet (valutan del 1-5), ffa del 3 där jag diskuterar precis den här frågan.

Vidare, McDonalds besöket på natten, jag gör det varje dag. Med mitt DEBIT-kort. Det finns inget som säger att det måste vara ett lån inblandat bara för att "banken är stängd".

Jo, det finns det förstås, eftersom 100% av valutan i vårt skuldvalutasystem är lånad. Det vill jag alltså avskaffa.

Som sagt, läs mina inlägg om valutan.

 
Ingen bild

Mats Lindqivst

7 april 2012 08:11

Vi har viss FRB även om vi inte har reservkrav. Banker har mindre (betydligt mindre) reserv än de har skulder. Det är FRB. Vi har dock som du säger inget formellt krav på hur liten reserven får vara. Istället har vi kapitaltäckningskrav, dvs banken måste ha ett viss eget kapital i förh.t utlåning. Krediterna riskvägs dessutom. Skillnaden mellan reservkrav och kapitalkrav är en teknikalitet i sammanhanget, grundpricipen är densamma, banker skapar krediter, dvs nya pengar när de utfärdar det som brukar kallas "lån".

Anders Limes

7 april 2012 17:07

Precis. Som sagt, jag utvecklar min syn på detta i "valutan, del 3".

 
Ingen bild

Quant

7 april 2012 23:08

När du drar ditt VISA-kort så skapas två skulder. VISA blir skyldig McDonalds för din BigMac. Det är OK för det har dom avtalat om.
Vidare blir du skuldig VISA för din köpta BigMac. Det har ni också avtalat om. Två lån alltså. Fordringar är ett bätre ord.

OBS att här är inga banker inblandade (och ingen FRB naturligtvis).

VISA skulle kunna ha ett kontor dit du går en gång i månaden och löser din skuld med guldmynt. (Eller sedlar).

Så även med ett full-reserve banking system skulle det bli ungefär som idag. För att hindra det måste lån förbjudas. Den som betalar med kredikort eller tillgodohavande måste kastas i fängelse.

Det är den värld som du förespråkar. Och jag vågar påstå att det finns inte många som vill leva i den.
(Men jag kan se på det du skriver att du inte riktigt har trängt in i mekanismerna och alla implikationer. Och det är du inte ensam om. Det är faktiskt få som gjort det).

Anders Limes

8 april 2012 17:16

Om du läst vad jag skrivit så ser du att jag inte förespråkar full reserve banking. Jag föreslår ett modifierat FRB-system.

Vidare; jag kan ha ett betalkort utgivet av min lokala (icke-vinstdrivande enligt ovan) bank. När jag handlar med detta kort flyttas EKR över från mitt konto till säljarens konto. Inga lån.

Du kanske vill dela dina djupa insikter om mekanismerna? Det är ju lätt att skriva att "du förstår inte mekanismerna". Du kanske kan förklara dessa mekanismer så vi andra förstår lika bra som du?

 
Ingen bild

Magnus L

9 april 2012 09:11

En annan som var tidigt ute med att förstå effekterna av det skuldbaserade systemet var Michael Rowbotham, som skrev två böcker runt millennieskiftet, men har sedan varit helt tyst i debatten. I sin fullständigt briljanta första bok, "The Grip of Death - a study of modern money, debt slavery and destructive economics" föreslår han att skuldsystemet bör avskaffas genom att staten tillför skuldfria pengar i samma takt som den inflation som krävs för att upprätthålla dagens system. På sikt kommer mängden skuldfria pengar att öka i förhållande till den skuldbaserade valutan för att till slut utgöra merparten. Han anser att man kan behålla en viss mängd skuldbaserad valuta i systemet som kan fungera som en indikator för när mängden pengar i ekonomin är för låg. Dvs när behovet att låna pengar ökar så ger det en signal till den penningskapande instansen att tillföra mer skuldfria pengar i ekonomin. Jag är inte säker på att jag är överens med honom om vem som ska inneha den penningskapande makten, men jag tycker han beskriver problemet med dagens system på ett fantastiskt sätt. Läs första kapitlet här: http://www.cfoss.com/grip.html

 
Ingen bild

Magnus L

9 april 2012 09:19

"Tidigt ute" är ju förstås ett relativt begrepp. Han grundar sina idéer på C H Douglas teorier och den s k Social Credit-rörelsen som var populär redan i början på FÖRRA seklet. http://en.wikipedia.org/wiki/C._H._Douglas

 
Lincoln

Lincoln

9 april 2012 16:59

re Quant
Du menar att skulderna aldrig kommer att clearas inom banksystemet? Ditt exempel är ingen skillnad mot att du plockar ut 1 000 kronor i kontanter i din en Nordeabankomat på kvällen fastän du har ett Handelsbankkonto. Är RIX, dvs bankernas gemensamma falskmynteriväxling, stängd då? Japp! Handelsbanken kommer betala sin skuld till Nordea nästkommande dag då Nordea lagt ut för Handelsbanken till .

Samma sak kommer hända med Visa-skulden. I slutändan kommer det dras från någons konto (såvida inte Visa har personal som springer runt och kräver att folk ska betala med kontanter). Kanske kommer det ta någon dag längre och därtill med en hutlös ränta pålagd.

Hur du än vänder på det är Visa bara ett annex till bankernas konto/kredit/skuld-system.

Nä, det finns ingen anledning att pengar ska skapas som skulder överhuvudtaget i denna digitala tidsålder. Ingen ska få låna ut sin egen skuld på pengar (vilket bankernas krediter är - det är kundens fordran på pengar och inte pengar) Banker ska göra det folk tror att de gör - låna ut pengar.
http://parasitstopp.wordpress.com/

@Anders
Kul att alltfler skriver om detta bedrägeri. Lägger till dig på min bloggroll på min blogg.

Ps
Mina inlägg brukar hamna i spamfilter så vi får hoppas att det här kommer fram

http://parasitstopp.wordpress.com

Anders Limes

10 april 2012 14:30

Tack för det!

Arbetet för demokrati och frihet sprider sig.

Positivt!

 
Ingen bild

ekvationsteorin

9 april 2012 21:57

Paradigmskifte?
"Det föreligger anomalier, som kollektivet inte förmår ta till sig, eftersom de fastnat i sina tankemönster, eller den utbredda föreställningen är så grundmurad att dess "sanning" är överordnad vad som motsäger den."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Paradigmskifte

Anomalie
Vi ökar lönerna varje år med 5% och penningmängden är oförändrad
Säg att timlönen är 150kr och penningmängden är 100 miljarder.

Det tar då 417 år för timlönen att bli lika stor som penningmängden
150*1,05^417
Det går fort, lönerna ökar med exponentiell tillväxt.


En riktig ekonomisk modell får inte strida mot naturlagar eller mot matematiken, att öka lönerna mer än penningmängden går inte i längden.
penningmängden / arbetstimmar = medeltimlön
mvh ekvationsteorin p/a=m

 
Ingen bild

Alice

10 april 2012 10:42

ekvationsteorin;
dina kommentarer är som mycket invecklad variant av hönan och ägget, frågan måste ju vara vem skapar dessa pengar (?) är det arbetsgivaren (?) eller månne banken (?) Du är mycket rolig (!)

 
Ingen bild

ekvationsteorin

10 april 2012 23:48

Alice
Läs en gång till det är matematiskt omöjligt att öka lönerna mer än penningmängden år efter år för det skulle leda till att timlönen blir lika stor som penningmängden, vilket vore döden för en en ekonomi.

"frågan måste ju vara vem skapar dessa pengar (?)"Löneökningar skapar inga nya pengar bara en penningmängdsökning skapar nya pengar.
Ökar du timlönen så räcker pengarna som finns inte till så många jobb.
Med 1 miljard i månadslön så kan man bara betala ut månadslönen till 100 personer.

Tänk så här, penningmängden är 100 miljarder och det finns bara mynt och sedlar, när vi ska betala ut månadslönen på 1 miljard så räcker inte pengarna till fler än 100 personer.

 
Ingen bild

Alice

11 april 2012 11:13

Ekvationsteorin;
"Löneökningar skapar inga nya pengar bara penningmängdsökningar skapar nya pengar". Det är ju just det. (hönan och ägget) Du menar att löneökningar skapar inflation (penningmändsökning), hur då? Räknar staten ihop alla löneökningar och sen trycker upp så mycket nya pengar? Om man inte gör så skapas brist på pengar? Men nej.
Nya pengar(krediter)skapas när någon tar ett lån. Samtidigt skapas bristen på pengar, eftersom allt ska betalas tillbaka med ränta.
Så har jag uppfattat det genom att läsa på denna exellenta och innehållsrika blogg. Och flera andra. Jag tror jag fattat rätt.
En annan mystisk sak mad din ekvation är vad som händer om antalet arbetstimmar försvinner pga mekanisering. Borde inte det skapade värdet vara det viktiga?
Jag tror att löneökningarna helt enkelt kompenserar för den inflation som sker när penningmängden ökar pga ökad skuldsättning.
Din fina teori stämmer nog i en avgränsad del av ekonomin, tex ett företag eller en bransch. Dock inte om finansbranschen ingår, då slås allt normalt tänkande ut. Tyvärr.

Anders Limes

11 april 2012 14:58

Fint sammanfattat Alice! Så har jag också fattat det. Jag skulle vilja tillägga endast att det upprätthålls en arbetslöshet (NAIRU) för att hålla löneökningar och därmed KPI nere, för att på så sätt kunna fortsätta med inflationen, vilken i huvudsak bedrivs genom upblåsande av bostadsbubblan.


Tack för komplimangen. Vi som skriver i detta ämne är (så vitt jag vet) alla oavlönade och oorganiserade, vi investerar vår fritid i att försöka verka för en bättre, rättvisare framtid för oss och våra barn. Den ena belöningen vi har är personer som du som läser, tänker, och sprider insikterna vidare.

Detta läsande, tänkande, och spridande är också det enda hoppet vi kan ha om en framtid för planeten, mänskligheten, och civilisationen. Som sagt. Så fortsätt sprida dina insikter!

 
Ingen bild

Ekvationsteorin

11 april 2012 16:41

Alice
"Räknar staten ihop alla löneökningar och sen trycker upp så mycket nya pengar?" NEJ

"Du menar att löneökningar skapar inflation (penningmändsökning), hur då?"
Löneökningar skapar inga nya pengar, du kan bara flytta dom pengarna som redan finns, högre löner gör att färre kan få sin månadslön med samma penningmängd.
Det är bara enkel matte, använd matteboken så ser du det omöjliga med att öka lönerna mer än penningmängden på lång sikt.

"Anomalie
Vi ökar lönerna varje år med 5% och penningmängden är oförändrad
Säg att timlönen är 150kr och penningmängden är 100 miljarder.

Det tar då 417 år för timlönen att bli lika stor som penningmängden
150*1,05^417
Det går fort, lönerna ökar med exponentiell tillväxt."


"En annan mystisk sak mad din ekvation är vad som händer om antalet arbetstimmar försvinner pga mekanisering."
Blir varan billigare så har du pengar kvar i din plånbok som du köper andra saker för, eller så går det åt folk till att tillverka maskinerna, men vi kan strunta i det för du måste först förstå hur lönerna och penningmängden hänger ihop.

Anders Limes

11 april 2012 17:23

Ett av dina problem är att du, till skillnad från alla andra här, inte diskuterar varifrån "pengarna" kommer. Hur de uppstår.

Resultatet blir att du tyvärr inte skriver något av intresse. Läs mina, Lincolns, och Superzekes inlägg om hur skuldpengarna "skapas". Sov på saken. Sedan hoppas och tror jag att du kommer kunna gå ut ur systemet och förstå dess ohållbarhet och orättfärdighet.

Då kommer du också förstå att du bara slösar bort din (och vår) tid med alla dina uträkningar inuti detta dödsdömda system.

Lycka till med detta uppvaknande!

 
Ingen bild

Ekvationsteorin

11 april 2012 18:34

"inte diskuterar varifrån "pengarna" kommer. Hur de uppstår."
Jag vet hur det går till, oavsett om pengarna är krediter eller skuldfria pengar så går det inte att öka lönerna mer än penningmängden.

Låt oss hypotetisk säga att det inte finns några skulder, det är ändå omöjligt att öka lönerna utan att samtidigt öka penningmängden.

Inget i ekonomin kan lösa detta matematiska problem med att timlönen blir lika stor som penningmängden, ekonomin kan inte fungera om lönerna ökar mer än penningmängden, det är omöjligt för vi har bara två faktorer timlönen och penningmängden, och vi påverkar dom två sakerna och det är deras förhållande till varandra som är problemet.

DET FINNS INGEN LÖSNING DET ÄR EN ÅTERVÄNDSGRÄND.

Två saker kan du lösa det matematiska problemet med om vi fortsätter att öka våra löner.
1 vi skapar linkonkrediter så penningmängden ökar.
2 vi ökar penningmängden på något annat sätt.

Eller så får vi sluta öka våra löner, några alternativ finns inte.

 
Ingen bild

Ekvationsteorin

11 april 2012 18:42

"inuti detta dödsdömda system"
Vilket system du än har så kan du inte öka lönerna mer än penningmängden, det är matematiskt omöjligt i längden.

Enegivaluta eller vilken valuta som helst, det är ändå matematiskt omöjligt.

 
Ingen bild

Ekvationsteorin

11 april 2012 22:45

Ingen ekonomisk modell kan gå emot matematiklagarna.
150*1,05^417
timlönen * löneökningen i procent och antalet år.
Utan penningmängdsökning så blir timlönen till slut lika stor som penningmängden.

 
Ingen bild

Ekvationsteorin

12 april 2012 21:22

Limes
Jag förutsätter att du tror på matematiken, då är frågan kan du se något fel i det jag sa?

Anders Limes

12 april 2012 21:34

Men du. Jag har svarat på den frågan flera gånger. Jag tycker du är jätteduktig på att räkna, det har jag också redan sagt.

Men.

Jag känner väl till vad matematiken kan och inte kan användas till. Matematiken är t.ex inte definierad i domänen "politik". Jag diskuterar, som sagt, i första hand politik.

Jag har flera gånger försökt förklara för dig att du sitter inuti ett system och räknar, men du behöver gå utanför systemet för att förstå de djupare frågor alla på denna blogg utom du diskuterar.

 
Ingen bild

Ekvationsteorin

13 april 2012 14:31

Anomalie
Vi ökar lönerna varje år med 5% och penningmängden är oförändrad
Säg att timlönen är 150kr och penningmängden är 100 miljarder.

Det tar då 417 år för timlönen att bli lika stor som penningmängden
150*1,05^417
Det går fort, lönerna ökar med exponentiell tillväxt.


Det är totalt omöjligt ser du inte det uppenbara, ekonomin kan inte fungera om timlönen är lika stor som penningmängden.

 
Ingen bild

ekvationsteorin

13 april 2012 19:24

Houston, we have a problem.

Våra ekonomiteorier stämmer inte med matematiklagarna.

""politik". Jag diskuterar, som sagt, i första hand politik."
Det är nytt för mig att politiken kan upphäva matematiska lagar.

 
Ingen bild

Ekvationsteorin

13 april 2012 23:35

2+3=5 Det håller du givetvis med om, men då måste även detta vara sant, samma mattebok.
150*1,05^417 = 100 miljarder
En absolut matematisk sanning, ökar du timlönen med 5% per år så är timlönen 100 miljarder efter 417 år.

Du kan driva vilken politisk åsikt som helst, ta alt från dom rika och ge till dom fattiga eller ta dom fattigas pengar och arbete och ge det till dom rika.

Men du kan inte bryta mot matematiklagarna.

Den enda politiskt rimliga lösningen för att ta oss ur krisen tror jag är, frys lönerna, riksbanken ger sen staten nya pengar som används för löpande kostnader tills ekonomin får fart.


Banker och löntagare är förlorarna nu, se Grekland snart Spanien, massarbetslöshet och statsbankrutter kommer att ge bankkonkurser och personliga konkurser.

 
Ingen bild

Hasseman

15 april 2012 10:44

Hej Ekvationsteorin,
du har aldrig tänkt på löneökningar som endast en omfördelning av befintlig penningmängd? Alltså del av BNP? Med tanke på att denna löners del av penningmängden har minskat så stämmer ju inte din finfina matematiska modell särskilt bra, för då skulle ju alla dessa löneökningar radera alla andra delar av BNP-kakan. Men fortsätt gärna babbla på om oväsentligheter du, det är ganska underhållande att läsa.

Mvh Hasse

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Limes - 25 oktober 2015 15:49

    Invandringen till Sverige slår, som bekant, alla rekord. Nedan tankar om detta.   1. Syfte   Vilket syfte invandringen har för våra ägare (”eliten”) finns det olika uppfattningar om. En gör gällande, att den drivande dynam...

Av Anders Limes - 9 juli 2015 11:30

Jag har varit borta från bloggen ett tag, som ni säkert har märkt.   Orsaken är, att jag har ägnat all min energi åt att istället bygga en framtid åt mig och min familj - genom att skaffa gård, djur, kunskaper, nätverk, osv är vi nu på en kurs so...

Av Anders Limes - 25 juni 2012 21:24

Det djupa och egentliga syftet med Euron - liksom med all skuldvalutor - är att möjliggöra bankirernas stöld av fokens egendom, som vi tidigare gått igenom. Vi minns även, att det bankirkontrollerade NATO med stöd av det bankirkontrollerade Sverig...

Av Anders Limes - 24 juni 2012 20:19

För inte så länge sedan tog jag ett spadtag i den hundraåriga rabatten av såpnejlikor. Det var svårt, tungt att komma nedåt med spaden, men efter mycket hackande lyckades jag bända upp en fyrkant jord. Och då såg jag orsaken till motståndet: he...

Av Anders Limes - 19 juni 2012 21:23

Stuxnet är samtidens bästa datorvirus. Det är helt enkelt en fantastisk skapelse, en tour de force i destruktivitet. Vi känner numera till en hel del om Stuxnet. Det är ganska stort för att vara ett virus, en halv megabyte, men det är sannerl...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ limes med Blogkeen
Följ limes med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se