Direktlänk till inlägg 18 april 2012

WTC, del 4: Fritt Fall.

Av Anders Limes - 18 april 2012 17:46


Jag gjorde ett misstag i mitt senaste inlägg: NIST nöjde sig faktiskt inte med att endast beskriva hur kollapsen såg ut. Det hade varit alltför otroligt, precis som jag skrev. I kapitlen 10 - 12 finns ytterligare information om hur NIST vill förklara kollapsen av WTC 7, skälet till att jag missade detta var att i min variant av NISTs rapport fattades ungefär halva innehållsförteckningen.


Hursomhelst.


I kapitel 12 visar de en del bilder från sin datorsimulering av kollapsen, som t.ex denna (pdf-sid 660):


 


De har också en graf som, enligt NIST, visar accelerationen, d.v.s hur hastigheten i den fallande taklinjen ändras över tid. Den raka linjen i mitten motsvarar konstant acceleration, mäter vi i figuren ser vi att lutningen är 30 fot/sek, vilket motsvarar en acceleration av 9,8 m/s^2, d.v.s fritt fall (pdf-sid 669). Vi ser också att NIST själva anger lutningen - dvs accelerationen - till "32,196" fot/sek (anges nere till höger i figuren, hastigheten som funktion av tiden t). Vi behöver alltså inte ens mäta, det räcker att läsa innantill. NIST erkänner att WTC 7 föll med accelerationen hos ett fritt fall:


 


Fritt fall innebär (definitionsmässigt) att ett objekt faller utan motstånd. Det är detta som gör att den berömda fjädern faller lika snabbt som den berömda blykulan i vakuum; i luft faller fjädern långsammare eftersom dess aerodynamiska diameter (d.v.s. diametern/vikten) är så mycket större. För massiva objekt, som stålbjälkar och betong, spelar den aerodynamiska diametern försumbar roll i små hastigheter (t.ex. hastigheter som kan uppnås vid fritt fall över ett hundratal meter).


Vi minns även energiprincipen, som lär oss att energi varken kan skapas eller förstöras – endast omvandlas mellan olika former.


”Fritt fall” innebär alltså att all – 100% – lägesenergi i ett objekt omvandlas till rörelseenergi. Som sagt, det är definitionen av fritt fall. Betrakta nu NISTs bild av den kollapsande byggnaden ovan. Vi ser tydligt hur byggnaden vrids och bryts sönder. Den enda energin tillgänglig för allt detta vridande och brytande är, enligt NIST, lägesenergin som omvandlas till värmeenergi i materialet när det vrids och bryts till skrot och damm.


Vi inser alltså att ett fritt fall är omöjligt om inte ytterligare energi tillförs för att utföra själva vridandet och brytandet (eller smältandet och sprängandet) som förstör byggnaden. Vilket naturligtvis får oss att inse att förstörandet av byggnaden kom först, och att byggnadens symmetriska kollaps är sekundärt till att dess samtliga bärande strukturer förintats exakt samtidigt. Energin för detta förintande kan inte tas från lägesenergin (som NIST påstår), eftersom detta skulle bromsa fallet som alltså då inte skulle vara fritt. Energin måste tillföras i form av sprängmedel eller liknande.


Det hela är alltså en ren och skär lögn: NIST anger själva att de observerar ett fritt fall, och anger i därefter en modell där lägesenergi går åt till att förstöra byggnaden. I nästa andetag hävdar de att denna modell förklarar kollapsen – men NISTs påstående strider mot energiprincipen och är alltså omöjligt.


En ytterligare sak angående den här datormodellen NIST använt. NIST har vägrat offentliggöra vilka indata de använt, och de har även vägrat ange hur de gjort sina beräkningar. Detta betyder att det är omöjligt för utomstående att kontrollera om NISTs simulering har något som helst att göra med verkligheten – vi har inte en aning om hur mycket de fick ändra t.ex hållfasthetsvärdena för stål, osv, osv, för att få fram de här stiliga bilderna på kollapsen. Dock, som sagt, spelar det ingen roll. Vi vet redan att NISTs förslag strider mot energiprincipen, och alltså kan avfärdas som lögn.


För ytterligare diskussion om NIST och det fria fallet vill jag rekommendera dessa korta filmer, del 1, del 2, och del 3. Här finns en förklaring av varför NISTs siffra på 5,4 sek för fallet mellan vissa höjder är ett påhitt. Men inte heller det spelar någon roll; NIST anger själva ett fritt fall (se grafen ovan) och det är som sagt allt vi behöver veta. Låt oss nu sammanfatta det hela; se nästa inlägg.


I detta sammanhang noterar vi NISTs disclaimer (pdf-sid 4): ”No part of any report resulting from a NIST investigation into a structural failure […] may be used in any suit [...]”. NIST anger alltså frivilligt att deras rapport saknar allt juridiskt bevisvärde. En klok brasklapp, utan tvekan.


***


För att bekräfta detta behövs alltså en analys av stålet som utgjorde bjälkarna i WTC 7. Tyvärr är det dock omöjligt att utföra denna analys, eftersom stålet i fråga smältes ner direkt efter attentaten. Vi noterar att detta utgör förstörande av bevismaterial, vilket är ett brott i sig självt. Ingen har dock åtalats för detta brott.Emellertid. FEMA utförde faktiskt en metallurgisk analys på delar av den lilla mängd stål som inte skeppades iväg. De fann att stålet hade hettats upp till minst 1000 grader celsius, och vidare fann man stora mängder svavel i stålet: detta svavel saknar fortfarande officiell förklaring (dock finns en inofficiell förklaring, vilken underbyggs bl.a av fynd av aluminiumsilikater och kolnanotuber i lungvävnad från räddningstjänstpersonal på plats 11/9). Underligt nog bortsåg NIST helt från FEMAs analys, och den finns inte heller refererad i NISTs publikationer.
NIST (NIST NCSTAR 1-3C,) utförde istället själva en analys av stålet. Tyvärr undersökte man endast kolumner från den brandskadade avdelningen - och eventuell åverkan på kolumner nedanför denna avdelning, alltså ledtrådar till vad som kan ha orsakat kollapsen, undersöktes inte (pdf-sid 267).
Vidare: NIST uppfann en egen analysmetod, som gick ut på att titta på hur färgen på stålet spruckit till följd av hetta (pdf-sid 268). Tyvärr visar det sig att färgen helt faller bort vid c:a 650 grader Celsius, och NIST undersökte alltså inget stål som värmts till högre temperaturer än så. Detta förklarar naturligtvis hur de kunde undvika att göra samma obekväma fynd som FEMA.
För den intresserade finns här en enkel uträkning angående värmemängder. Beräkningen går ju lika bra att göra själv, om man känner för det. Observera att den flamdämpade kontorsmaterielen inte ingår i denna beräkning. Beräkningen kan ändå ge en uppfattning om storleksordningar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

A

18 april 2012 19:57

Svår fråga om man inte lagt tid på det själv. Jag tycker det är tråkigt att det finns ett ord som heter konspirationsteorier, det leder mest till polarisering och förlöjligande av de som tänker kritiskt. I många fall har jag svårt att se saker svart eller vitt - vilket alla verkar göra i den här frågan. Ett par andra relativt kritiskt lagda bloggare sågar 9/11-konspirationer. Vad är dina kommentarer?

http://cornucopia.cornubot.se/2010/10/om-konspirationsteorier.html
http://flutetankar.blogspot.se/2011/04/farorna-med-konspirationsteorier.html

Anders Limes

18 april 2012 22:14

Ingen av de bloggarna har satt sig in i frågorna, så vitt jag vet. Cornu länkar till Debunking911; kolla själv vad de skriver om fritt fall. Just det, de nämner WTC 1 och WTC 2 (inga fria fall) men "glömmer" WTC 7. Osv.

Cornu är ju själv, som han själv skriver, en stor konspirationsteoretiker. Han väljer dock noga vilka konspirationer han vill tro på. Om du följt mina diskussioner så på hans blogg så vet du att han gick från att skriva "penningsystemhaverister" till att resonera med mig om hur vi kan införa en skuldfri valuta.

Så mycket handlar om enkel okunskap - naturligtvis, vi kan inte alla vara bra på allt.

Sedan tycker ju Cornu samtidigt att nyliberalism är dåligt men att icke-SVT media på ngt sätt är bättre än SVT. Detta är ju en omöjlig kognitiv dissonans som han utan tvekan måste lösa på ngt sätt - troligen segrar den sanna bilden, som är att inse att SVT är det enda hoppet vi kan ha om att stävja nyliberalismens rånmord på vårt land.

Flute länkar också till Debunking911. Sen frågar han

(1) Hur många inblandade behövs (få, ett hundratal kanske, i detta fall - däremot behövs tid och organisation),

(2) Kolla upp referenserna (de enda referenser jag använder är de officiella dokumenten, det räcker, så absurda är de OM MAN LÄSER DEM),

(3) Varför dödas ingen - därför att lögnen tjänar många herrar, varav de flesta inte är ett dugg inblandade i 911-attentaten; det finns många som tjänar på en värld av krig och fascism.

Detta betyder att västvärldens hårt centralstyrda media tjänar sina ägare, som hör till dem som tjänar på krig och fascism. Det finns alltså en mediehegemoni. Som sagt: http://www.fria.nu/extern/bild/FriaTidningar-mediegranskning.pdf

Då behövs inga mord på t.ex sådana som mig; mörkläggningen fungerar tillräckligt bra tillräckligt länge ändå. Vilket du kan se om du kollar besökarantalet på den här bloggen ute till höger.

Avslutningsvis. Vill du höra en konspirationsteori? Vad sägs om denna: "Ett gäng typer i en grotta i Afghanistan drämmer in flygplan i två hus vilket får till resusltat att TRE hus kollapsar. Inte nog med det, alla bärande bjälkar i husen bestämmer sig exakt samtidigt (de har uppenbarligen konspirerat tillsammans) för att ge upp, vilket ger en perfekt symmetri i kollapsen". DET är en asburd konsirationshistoria. Utan att jag ens behöver nämna hur de där grottmänniskorna lyckades lura NORAD.

En sak till. Jag uttrycker inte någon "konspiration" och inte heller någon "teori". Jag förklarar att det inte existerar någon officiell förklaring för 911. Och jag önskar en utredning av vad som hände.

Jag har illustrerat att några av de mäktigaste entiteterna i USA tjänat på 911 (bankerna, militärindustrin, militären, och fasciststaten), men jag har inte hittat på ngn konspiration kring detta. Det är polisens jobb.

 
Ingen bild

HCA

18 april 2012 21:40

A, båda var pinsamma å läsa. Två paranoida personer som troligen skulle få det mycket svårt om deras officiella världsbild rubbades.

Det är oftast svart eller vitt, även 9/11.
Se gärna flera av de filmer som tipsats om i de andra artiklarna.

 
Ingen bild

twefds

19 april 2012 10:58

Haha ja män i grottor utan ström på andra sidan jorden lyckades utföra det som hände på 9/11, är det verkligen någon som tror på det? Så otroligt dumt.

 
Ingen bild

A

19 april 2012 18:36

Tack, jag beundrar ditt engagemang! Ska vid tillfälle försöka läsa mer om 911!

 
Ingen bild

twefds

20 april 2012 12:21

http://youtu.be/QM2eEOqB0r8 9-11 Mysteries: Demolition Part

Officiella storyn av vad som hände med byggnaderna är verkligen ett skämt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Limes - 25 oktober 2015 15:49

    Invandringen till Sverige slår, som bekant, alla rekord. Nedan tankar om detta.   1. Syfte   Vilket syfte invandringen har för våra ägare (”eliten”) finns det olika uppfattningar om. En gör gällande, att den drivande dynam...

Av Anders Limes - 9 juli 2015 11:30

Jag har varit borta från bloggen ett tag, som ni säkert har märkt.   Orsaken är, att jag har ägnat all min energi åt att istället bygga en framtid åt mig och min familj - genom att skaffa gård, djur, kunskaper, nätverk, osv är vi nu på en kurs so...

Av Anders Limes - 25 juni 2012 21:24

Det djupa och egentliga syftet med Euron - liksom med all skuldvalutor - är att möjliggöra bankirernas stöld av fokens egendom, som vi tidigare gått igenom. Vi minns även, att det bankirkontrollerade NATO med stöd av det bankirkontrollerade Sverig...

Av Anders Limes - 24 juni 2012 20:19

För inte så länge sedan tog jag ett spadtag i den hundraåriga rabatten av såpnejlikor. Det var svårt, tungt att komma nedåt med spaden, men efter mycket hackande lyckades jag bända upp en fyrkant jord. Och då såg jag orsaken till motståndet: he...

Av Anders Limes - 19 juni 2012 21:23

Stuxnet är samtidens bästa datorvirus. Det är helt enkelt en fantastisk skapelse, en tour de force i destruktivitet. Vi känner numera till en hel del om Stuxnet. Det är ganska stort för att vara ett virus, en halv megabyte, men det är sannerl...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ limes med Blogkeen
Följ limes med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se